Is snel afvallen gevaarlijk?

Snel afvallen kan gevaarlijk zijn, als je bijvoorbeeld een crashdieet volgt en allerlei pilletjes slikt die beloven dat je in een mum van tijd op je ideale gewicht bent.. Kijk hier erg mee uit en doe het liever op een verantwoorde manier. er zijn wel degelijk manieren om vlug af te slanken.

Enkel tips die ik zeker zou opvolgen::

 • Eet voldoende. Volg dus zeker geen crashdieet waar je maar heel weinig calorieën binnenkrijgt, want je lichaam went daar aan en al heel gauw val je niet meer af. En als je afvalt is het spiermassa dat je verliest en geen vet. Als je vervolgens weer normaal gaat eten kom je weer heel vlug bij (het bekende jojo-effect).
 • Eet regelmatig, Dit betekent minstens drie hoofdmaaltijden per dag en twee tot drie gezonde tussendoortjes zoals fruit, een handjevol walnoten en/of magere melkproducten
 • Drink voldoende. Waarschijnlijk voor de handliggend, want dit adviseren ze je bij elk dieet, maar drinke minstens 2 tot liefst 3 liter per dag onder de vorm van water, (groene) thee en groentesoep.
 • Eet volkorenbrood en andere volkoren graanproducten (als je dieet dit toestaan).
 • Eet dagelijks een ruime portie groenten (gestoofd of rauw) of ongebonden groentesoep. Probeer elke hoofdmaaltijd groene groenten te eten, omdat groeten heel veel belangrijke mineralen en vitaminen bevatten. En ook zorgen ze voor een goede stofwisseling, omdat ze vol met vezels zitten. Eet daarom dus vaak spinazie, broccoli en salade met sla. Groene groenten zorgen ook voor een lage bloedsuiker niveau en daarmee voorkom je hoge pieken.
 • Eet langzaam. Hierdoor krijg je sneller een vol gevoel en eet je minder.
 • Kies voor magere eiwitbronnen zoals magere kazen, magere melkproducten, magere vleessoorten en magere charcuteriesoorten.
 • Beperk het gebruik van zichtbaar vet zoals bereidingsvet en smeerstof.
 • Wees matig met alle suikerrijke voedingsmiddelen zoals koeken, snoep, chocolade, gebak en limonades. Of beter genog: vermijd ze helemaal. Suiker is echt een van de ergste dikmakers en zorgt er bovendien voor dat vet rond je middel wordt opgelagen.
 • Beperk de inname van alcoholische dranken. Als je toch alcohol wilt drinken, nuttig dan bij voorkeur rode wijn.
 • Tegenwoordig zijn gezonde maaltijdboxen ook heel goed voor een dagelijkse gezonde maaltijd.
 • Vergeet vooral niet om voldoende te bewegen. Bedenk wel goed hoe je beweegt. het klink gek, maar van intensief sporten kun je zelfs bijkomen. Een wandeling van minstens een half uur per dag is daarentegen heel goed.
 • Probeer na het avondmaal niets meer te eten. Ik twijfelde om deze tip neer te schrijven, want inmiddels zou uit onderzoeken zijn gebleken dat dit een fabeltje is. het kan echter geen kwaad om ’s avonds toch niet meer te eten.
 • Eet altijd een ontbijt. Hierdoor krijg je erg veel energie in de ochtend je bent dan veel meer actief dan normaal. Kies voor volkoren producten voor je ontbijt, want daarin zitten veel vezels. En een goed ontbijt zorgt voor een goede stofwisseling die minder vet opslaat. Misschien nog wel het belangrijkst van een ontbijt is dat je stofwisseling op gang komt. Ontbijt je dus niet, dan start je lichaam niet zo snel met verbranden en dat is nu net wat je wilt. Er zijn veel mensen die niet (kunnen) ontbijten, maar probeer het toch. Neem anders een paar volkoren crackers met mager beleg of drink een fruit ontbijt.

Binnenkort vertel ik je mijn positieve ervaringen van het Mentale Dieet Plan. Ik viel hiermee bijna twintig kilo af in behoorlijk korte tijd. Het was heel goed vol te houden en het was blijvend.

Tot de volgende keer.

 

Maak deze permalink favoriet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *