Groene smoothies

In de categorie gezond afvallen wil ik het even over groene smoothies hebben. Groene smoothies, zeg je? Klinkt niet echt lekker. Dat dacht ik ook, alleen de kleur al, brrr.
Maar wat zijn groene smoothies nu eigenlijk?
Wel, een groene smoothie is een drankje van bladgroente, fruit en water. En omdat de smaak van fruit overheerst, is het een zoet drankje, je moet zelfs oppassen dat het niet te zoet wordt.
Je maakt het in een paar minuten in de blender zonder dat je eerste de groenten kookt.
Het is enorm gezond, je krijgt er een stoot energie van, je huid wordt veel gezonder, je stoelgang wordt beter, je immuunsysteem verbetert, kortom, er is geen reden waarom je geen groene smoothies zou drinken.
Zijn er dan helemaal geen nadelen? Misschien één, sommige mensen moeten er een paar dagen aan wennen, omdat het lichaam gaat ongiften, maar uiteraard is dat een goed teken.
Zul je snel afvallen met groene smoothies? Ik denk het niet, maar langzamer zeker niet en het is gewoon super gezond en heerlijke recepten.
Marjolijn schreef een receptenboek met 50 heerlijke groene smoothies. Ik heb er al diverse gemaakt en tot nu toe vond ik ze allemaal lekker.
Wil je ook zelf lekkere groene smoothies maken? Lees dan hier meer over het groene smoothies receptenboek.

Maak deze permalink favoriet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *