Gezond afvallen

Op deze pagina vind je artikelen over methodes waarmee je gezond en blijvend kunt afvallen. Dus geen crash diëten, maar methodes met gezond eten en trainen.  Voor meer methodes voor snel afvallen kijk je hier.

Snel je buikje weg

Verreweg de meeste mensen die willen afvallen willen van hun buikvet af. Of het nu mannen zijn, waar langzaam maar zeker een buikje is ontstaan, of vrouwen, die vooral vaak na de zwangerschap opeens geconfronteerd worden met een ongewenst buikje.
Of je dit buikje nu kwijt wilt of dat je misschien zelfs een six-pack wilt, alleen met diëten bereik je dit niet.
Vaak wordt gedacht dat je door buikspieroefeningen te doen plaatselijk, dus op je buik, kunt  afvallen. Dat is echter een fabeltje. Door buikspiertrainingen wordt je buik uiteraard wel strakker, maar je verbrandt er geen plaatselijk vet.
Sterker nog, en je gelooft dit misschien niet, het is mogelijk dat je door te sporten vet opslaat in plaats van dat je vet verbrandt! Je moet dus heel goed uitkijken dat je de juiste oefeningen doet.
Inmiddels al weer een tijd geleden kwam ik de Kettlebell training van Jesse tegen. Het verbaast me dat dit nog altijd de enige Kettlebel training is die je via Internet kunt bestellen, want het is een zeer effectieve training om snel af te vallen op je buik (en uiteraard om een totaal strak lichaam te krijgen.

Inmiddels is deze methode razend polulair. Lance Armstrong en andere beroemdheden komen met deze methode weer in vorm. In Nederland heeft Jesse regelmatig de publiciteit gehaald met deze revolutionaire methode.

Zijn er ook nadelen aan de Kettlebell workout? Jazeker, je hebt een beetje plaats nodig om met de Kettlebell te kunnen zwaaien, maar voor de rest is het de ideale workout die je perfect thuis kunt doen.

Meer weten over de Kettelbell Workout? Neem dan hier vrijblijvend een kijkje.

Een reactie geven

Groene smoothies

In de categorie gezond afvallen wil ik het even over groene smoothies hebben. Groene smoothies, zeg je? Klinkt niet echt lekker. Dat dacht ik ook, alleen de kleur al, brrr.
Maar wat zijn groene smoothies nu eigenlijk?
Wel, een groene smoothie is een drankje van bladgroente, fruit en water. En omdat de smaak van fruit overheerst, is het een zoet drankje, je moet zelfs oppassen dat het niet te zoet wordt.
Je maakt het in een paar minuten in de blender zonder dat je eerste de groenten kookt.
Het is enorm gezond, je krijgt er een stoot energie van, je huid wordt veel gezonder, je stoelgang wordt beter, je immuunsysteem verbetert, kortom, er is geen reden waarom je geen groene smoothies zou drinken.
Zijn er dan helemaal geen nadelen? Misschien één, sommige mensen moeten er een paar dagen aan wennen, omdat het lichaam gaat ongiften, maar uiteraard is dat een goed teken.
Zul je snel afvallen met groene smoothies? Ik denk het niet, maar langzamer zeker niet en het is gewoon super gezond en heerlijke recepten.
Marjolijn schreef een receptenboek met 50 heerlijke groene smoothies. Ik heb er al diverse gemaakt en tot nu toe vond ik ze allemaal lekker.
Wil je ook zelf lekkere groene smoothies maken? Lees dan hier meer over het groene smoothies receptenboek.

Een reactie geven