Afvallen met koffie?

Als je een fervent koffiedrinker bent, maar je hebt ook een paar kilo te veel, dan is er goed nieuws. Koffie kan namelijk helpen om die overtollige kilo’s weg te krijgen!

Koffie als afvaloplossing? Op koffievergelijk.nl lezen we: in koffie zit het stofje chorogeenzuur. Dit is een antioxidant wat ook tegen ontstekingen helpt. En daar zit het hem nu net in. Die onteringen zijn namelijk vaak verantwoordelijk voor ziektes, die op hun beurt weer overgewicht tot gevolg hebben. Als de kans op ontstekingen nu afneemt door het drinken van je bak koffie, helpt het dus ook tegen overgewicht!

De werking is overigens nog niet helemaal duidelijk en het moet nog wat meer bestudeerd worden, dus om nou volledig je zinnen om koffie te zetten om af te vallen, is wat overdreven. Doe het dus in combinatie met de’traditionele’ manieren van afvallen, zoals sporten en minder eten, om bespoedig zo nóg meer het proces van afvallen!

Andere voordelen

Naast het bovenstaande voordeel, kan koffie bovendien helpen tegen andere ziekten. Zo melden sommige rapporten dat het ook de kans verkleint op Alzheimer en op Parkinson en dat koffie bovendien kan helpen om hartkwalen en diabetes te voorkomen. Ook bij deze effecten speelt dat zelfde chhlorogeenzuur, in samenwerking met het bestanddeel trigonelline, de hoofdrol. Overigens geldt ook hier weer dat meer onderzoek vereist is, zo valt de lezen op de website van het diabetesfonds.

Een flesje dat sporten overbodig maakt?

Terug naar afvallen. Koffievergelijk meldde in het hierboven aangehaalde artikel, een jaar geleden, dat Nestlé (o.a. de fabrikant van Coffee Creamer), het grote voedingsbedrijf, bezig is met het ontwikkelen van een drankje dat een substituut voor sporten moet gaan zijn. Wat zeg je? Nou, dit flesje moet dezelfde effecten geven als een tijdje sporten, doordat de bestanddelen in dit flesje exact nabootsen wat er gebeurt wanneer je sport. In het drankje zou dan een enzym zitten (het zogenaamde AMPK) en dat enzym is in je lichaam verantwoordelijk voor de stofwisseling. Het flesje houdt als het waarde je lichaam voor de gek.

Het voordeel aan het feit dat dit artikel een jaar geleden is uitgekomen, is natuurlijk dat we nu kunnen kijken hoe het ervoor staat ermee. Maar dat is toch wat teleurstellend: er is sinds eind vorig jaar niet meer informatie over naar buiten gekomen. Het is nog even afwachten dus!

Maak deze permalink favoriet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *